-251

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

24.9.2022.
DANICA TALAJIĆ
udova Mirke, rođ. Petković
1934. - 2022.
DANICA TALAJIĆ

KONTAKT

demanti

 

Metković, 6. veljače 2015.

 

Poštovani!

 

U javnom istupu gospodina Stipe Gabrića, a koji ste i vi prenijeli, iznesene su netočne tvrdnje o Rukometnom klubu „Metković 1963“. Stoga vas molimo da u cilju točnog informiranja javnosti, a na temelju članka 40. Zakona o medijima, objavite stav Upravnog odbora RK „Metković 1963“ o onome što je izgovorio gospodin Gabrić. Donosimo kratak citat koji se odnosi na naš klub:

 

„Isto tako, inspekciju su pozvali (misli se na Grad Metković) i u dva gradska športska kolektiva – u RK Metković 1963, gdje je došla kazna od sto tisuća kuna za odgovorne osobe te u NK Neretva, gdje je za 2013. i 2014. godinu, također odgovornim osobama, došla kazna od oko 600 tisuća kuna. Postavljam pitanje sada svim športskim djelatnicima grada Metkovića, športskim djelatnicima NK Neretva i RK Metković 1963 – gospodo na koga će te tu krivnju sada svaliti, kome će te pripisati krivnju za svoju nesposobnost?“

 

Držimo da javnost mora znati slijedeće:

 

1.   Nije točno da je Grad Metković pozvao inspekciju u nadzor poslovanja RK „Metković 1963“. Djelatnici porezne inspekcije nisu nas izvijestiti po čijem su nalogu ili prijavi došli obaviti nadzor, niti ih je itko u ime RK „Metković 1963“ o tome nešto pitao. Također smo sigurni da djelatnici porezne inspekcije o tome nisu izvijestili ni gospodina Gabrića. U uređenim društvima, a valjda tome težimo, porezni nadzor je normalna, legalna i legitimna stvar te ne vidimo razlog da takvo što gospodin Gabrić doživljava ovako dramatično.

 

2.   Nije točno da je porezni nadzor izvršen za 2013. i 2014. godinu, nego je izvršen samo za 2013. godinu, a ovaj Upravni odbor Klub vodi od ožujka 2014.

 

3.   Nije točno da je bilo kojoj odgovornoj osobi iz redova RK „Metković 1963“ izrečena kazna, naročito ne novčana.

 

4.   Novčana kazna čak nije izrečena ni Rukometnom klubu „Metković 1963“. doneseno je samo rješenje kojim se Klubu nalaže izmiriti porezne obveze nastale u vremenu za koje je izvršen nadzor. Iako se ne smatramo odgovornim za propuste naših prethodnika, naglašavamo da ćemo kao legalisti podmiriti sve obveze koje se budu odnosile na RK „Metković 1963“, naravno nakon pravomoćnosti rješenja koje su donijeli porezni inspektori.

 

5.   Upravni odbor Rukometnog kluba „Metković 1963“ ne smatra se nesposobnim, a posebno se ne smatra odgovornim zbog propusta koje su učinili naši prethodnici. No, svakako nam ne pada na  pamet krivnju „pripisivati“ ili  „prebacivati“ na bilo koga.

  

Natječemo se u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi i od svih klubova u njoj imamo daleko najmanji proračun, a zbog geografskoga položaja daleko najveće troškove. Unatoč svemu, za sada smo rezultatski vrlo uspješni, a financijski uspijevamo spojiti kraj s krajem.

 

Mi u RK „Metković 1963“ nastojimo se, u granicama svojih mogućnosti, baviti rukometom, a gospodin Gabrić očito se bavi nekim drugim sportom. Voljeli bismo da je umjesto ovakvoga istupa smogao snage ponuditi RK „Metković 1963“ neku bar minimalnu pomoć, pa makar ona bila i financijska. Rado bismo je prihvatili, pa čak i nakon ove javne, a svima nepotrebne prepiske.

                      

S poštovanjem,

 

Predsjednik UO RK „Metković 1963“

Ivo Veraja