iz drugih medija

 Prodajna izložba Zadruge Crveni ždral OŠ S. Radića

 Kreativnost bez granica

Jadranka Bulić, Dubrovački vjesnik 9. prosinca '06.

   U okviru prosinačkih svečanosti Grada Metkovića, u GKS-u je otvorena prodajna izložba učeničke zadruge Crveni ždral OŠ Stjepana Radića.
   Pod vodstvom nastavnice Lajle Volarević stotinjak učenika od 2. do 8. razreda u svoje slobodno vrijeme izrađuje i umjetnički oblikuje predmete. Ovaj put izloženi eksponati vezani uz božićne blagdane ponovno su privukli veliki broj znatiželjnika i za kratko vrijeme bili skoro rasprodani. Novac će, kažu vrijedni mali majstori, utrošiti za nabavku materijala za rad. A o njima i uspjesima Crvenog ždrala rekla nam je Lajla Volarević:
   -Ovo su divna djeca, vrijedna i s puno mašte. Za ovu izložbu radili su i pripremali se od rujna. Crveni ždral učenička je zadruga prepoznata i izvan Metkovića. Tako smo nedavno dobili prvu nagradu u Slanom, a prvo mjesto dijelili smo s Opuzencima. Nagradu, novi mobitel, dobile su učeničke radionice Metkovića i Opuzena. Prvenstveno izrađujemo predmete od otpadnih materijala, kaširanog papira, svega iz prirode, a ponešto moramo i kupiti - ljepilo, boju, pribor za rad. Djeca rade timski, ponekad individualno.
   Koliko su se god trudili izrađivati prigodne predmete za ovu izložbu, toliko se danas trude biti pravi trgovci i prodati ih. Posljednjih godina učenička zadruga Crveni ždral izložbama bilježi važnije datume i blagdane kroz godinu.