iz drugih medija

 Informatizacija društva

 Sanader:
Zakonima proširiti informatičke tehnologije

Branka Valentić, Vjesnik 19. prosinca 2006.

   Premijer je izrazio nadu da će u roku godinu dana Internetom biti moguće predati i redovitu godišnju prijavu poreza
   Premijer Ivo Sanader dodijelio je u ponedjeljak u zagrebačkom hotelu »Westin« petu po redu premijerovu web nagradu. Nagrada je otišla u ruke splitskoj tvrtki swinsoftware.com, a riječ je o najvećoj nagradi za doprinos web tehnologijama u Hrvatskoj.
   »Zadaća Vlade je da se informatičke tehnologije kroz zakonodavne okvire što više prošire, iako već imamo dobre rezultate«, rekao je Sanader. Dodao je da se, prema posljednjim anketama, Hrvatska u nekim segmentima njihove primjene nalazi u sredini, ali ponegdje i na vrhu tablica.
   Istaknuo je rezultate rada Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, koji u potpunosti provodi svoj četverogodišnji plan. Spomenuo je digitalizaciju zemljišnih knjiga i katastra, web stranice svih hrvatskih škola, kao i mogućnost uplate PDV-a Internetom. Izrazio je nadu da će u roku godinu dana Internetom biti moguće predati i redovitu godišnju prijavu poreza.
   »Kao srednja zemlja u Europi, nemamo većih aduta od znanja«, rekao je Sanader, te ponovio da je društvo temeljeno na znanju preduvjet za gospodarstvo temeljeno na znanju. Premijerova web nagrada dodijeljena je u sklopu dodjele nagrade stotinu najboljih hrvatskih web stranica, te nagrada za inovacije u visokim tehnologijama, koju već šestu godinu organizira i dodjeljuje tvrtka Vidi.