iz drugih medija

 Jambo:

 Vlada nema viziju budućnosti Neretve

, Večernji list 9. veljače 2007.

DUBROVNIK – Oporbeni vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSP-a u Dubrovačko-neretvanskoj skupštini od jučer sudjeluju u radu skupštinskih odbora.
Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine dubrovačko-neretvanske sami su zatražili dopunu odbora iako su proteklih šest sjednica to odbijali učiniti stalno tvrdeći da Skupština radi nezakonito.


Projekt navodnjavanja
Odbor za izbor i imenovanja prihvatio je prijedlog oporbe da dobiju trećinu predsjedničkih mjesta u čak dvanaest skupštinskih odbora.
Stipo Gabrić Jambo, čelnik vladajuće koalicije, s jučerašnje sjednice zatražio je očitovanje Vlade Republiko Hrvatske o budućnosti doline Neretve s obzirom na gradnju projekta hidroelektrane Gornji horizonti, koji je, prema njegovim riječima, Republika Srpska već počela izrađivati.
– U pitanju je koža 40.000 ljudi koji od poljoprivrede žive u dolini Neretve. Naime, Milorad Dodik, predsjednik vlade RS, rekao je da za to ne trebaju suglasnost hrvatske strane i već su počeli graditi tunel od Gackog polja do Bilećkoga jezera. Neretva će ostati bez vode iz pritoka i 400 malih izvora, a naša vlada nema o tome jasan stav – poručio je Stipo Gabrić Jambo.
I dožupan Ivo Karamatić potvrdio je da Ministarstvo poljoprivrede u dolini Neretve planira ostvariti 120 milijuna kuna vrijedan projekt navodnjavanja.
– Ministarstvo kulture pak do ljeta planira na Neretvi proglasiti park prirode, a to je kolizija. Sve ovisi o Republici Srpskoj i dovodi u pitanje i poljoprivredu i park – rekao je Ivo Karamatić.

Ilegalno plaćanje
Dožupan Ivo Karamatić potvrdio je i to da Grad Dubrovnik nije platio Županiji, odnosno ŽUC-u, koncesiju za naplatu parkiranja na Putu Ive Vojnovića za lanjsku godinu te da novi ugovor, za ovu godinu, stoga još nije potpisan.
Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, vijećnica u Skupštini, nije ponudila odgovor na pitanje zašto Grad Dubrovnik i dalje građanima ilegalno naplaćuje parkiranje.