vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Priznanje Maturantskoj paradi

Metković, 27.11.2006. - Kako bi se priznanje za sudjelovanje u projektu Maturantske parade službeno potvrdilo, Organizacijski odbor Maturantske parade u RH organizirao je u Metkoviću malu svečanost na kojoj su zaslužni dobili svoja priznanja, odnosno Guinnessov certifikat za 2006.
Daliboru Dominikoviću iz plesne škole Calypso i predsjedniku Organizacijskog odbora za Dalmaciju, najzaslužnijem što je projekt saživio u Metkoviću, u ime Organizacijskog odbora certifikat je uručila Milka Knežević, predsjednica Odbora. Certifikat za sudjelovanje uručen je i Miri Bošnjaku, ravnatelju Gimnazije Fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega jedine škole iz BiH koja je sudjelovala u obaranju rekorda.
Na svečanosti je uz predstavnike Grada, Turističkih zajednica Metkovića i županije, sudjelovao i Tomaž Ambroš idejni začetnik projekta čijom zaslugom je ove godine u Ljubljani na Paradi sudjelovalo 7228 maturanata. Ovogodišnji rekord od 23628 plesača nadmašio je prošlogodišnji za preko 6000 sudionika.

Na Paradi 19. svibnja u Metkoviću sudjelovalo je 64 maturanata iz Srednje škole Metković, Gimnazije Metković, SŠ Fra Andije Kačića Miošića iz Ploča te maturanti gimnazije Fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega. Oni su zajedno sa maturantima u još 35 mjesta (od toga sedam u Hrvatskoj) iz pet europskih država oborili Guinnessov rekord plešući sinkronizirano najveću maturantsku četvorku na svijetu.