Metković,
9.12.2006. - U organizaciji ugostitelja Pave Jerkovića u Hotel-restaurantu Villa Neretva u Krvavcu II održan je dvodnevni trening šestero kuhara iz Udruge kuhara Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu priprema za natjecanja koja ih uskoro očekuju.
Trenirali su: predsjednica Udruge kuhara Dubrovačko-neretvanske županije Mirjana Škero iz hotela Dubrovnik President, Kate Lobrović iz hotela Comodor Maestrali; Dana Paponja, šef kuhinja hotel-restauranta Villa Neretva, Kristijan Jerković iz Ville Neretva; Mirjana Čućak iz hotela Comador Maestrali i Petar Juzbašić, pomoćnik šefa kuhinje hotela Palas.
U slijedu od šest predstavljenih delicija, kojima su kuhari pokazali svoje umijeće u pripremanju hrane, predstavljeno je i isto toliko vina iz Iločkih podruma i vinarije Ston. Prvo natjecanje šesteročlanu ekipu očekuje u Varaždinu od 27. do 29. siječnja 2007.