vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Branitelji liječeni od PTSP-a osnovali udrugu

Metković, 23.12.2006. - U Zgradi političkih stranaka u Metkoviću sinoć je održana Osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja doline Neretve liječenih od PTSP-a.
Za predsjednika Udruge izabran je Ante Krstičević Pikoča, za dopredsjednika Pero Talajić te za tajnika Ivan Leko. Kako je rečeno, najvažniji ciljevi nove Udruge su ostvarivanje prava za stjecanje statusa hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i ostalih psihičkih bolesti uzrokovanih ratom, zastupanje njihovih interesa, otklanjanje posljedica ratnih strahota, međusobna pomoć te pomoć u psihosocijalnoj reintegraciji.
Već sada Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a doline Neretve, koja bi trebala biti nestranačka i nepolitična, ima oko 50 članova. Gosti skupa bili su metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo koji je podržao osnivanje nove udruge uz obećanje maksimalne podrške i doktorica Nada Jon, specijalist psihijatar iz Dubrovnika koja je u uvodnom govoru istaknula kako u odnosu na druge županije Dubrovačko-neretvanska županija ima najmanji broj suicida. Također je rekla kako se svi trebaju zamisliti oko svog ponašanja te pokušati premostiti razdor, letargiju i bezdušnost unutar braniteljskih zajednica.