vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Asfaltiranja u Prudu i Metkoviću

Metković, 11.1.2007. - Nakon skoro godinu dana normaliziran je promet županijskom cestom 6218 kroz metkovsko prigradsko naselje Prud. Novoizgrađeni dio trase pred Božić je asfaltiran prvim slojem asfalta, a ovih dana navući će se i završni sloj.
Radovi u Prudu dio su projekta, započetog prošle godine, kojim su obuhvaćene rekonstrukcija ceste i zaštita izvorišta Norina, otkud se crpi voda za regionalni vodovod (NPKL). Radilo se na dionici dugoj oko jedan kilometar na kojoj je premješten dio cestovne trase, izgrađen zaštitni kanal oko izvorišta te postavljena potpuno nova infrastruktura ispod ceste. Nakon asfaltiranja nastavljaju se radovi na uređenju nogostupa, ograde i dijela javne rasvjete te visokonaponske i niskonaponske mreže. Vrijednost investicije je oko 6 milijuna kuna.

Istovremeno se asfaltiraju i dvije metkovske ulice iz kategorije tzv. nerazvrstanih cesta. Ulica Mobine asfaltirana je u dužini od 650 metara, ulica Petra Zoranića u dužini od 600 metara. Radove izvodi građevinska tvrtka GP Dubrovnik sredstvima koje je grad Metković osigurao iz komunalne naknade. Vrijednost svih spomenutih investicija je oko 660 tisuća kuna.