vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Četiri nova mjesna odbora

Metković, 1.2.2007. - Na prijedlog Poglavarstva za osnivanje novih mjesnih odbora na području Grada Metkovića, Gradsko vijeće usvojilo je prijedlog Statutarne odluke o dopunama Statuta Grada Metkovića.
Tako će na području grada uz mjesne odbore Vid i Prud, koji su jedini do sada funkcionirali, biti osnovani i mjesni odbori Centar, Sv. Nikola, Dubravica i Glušci. U obrazloženju te odluke stoji kako se osnivanjem mjesnih odbora, kao oblika neposrednog odlučivanja građana o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na njihov život, ostvaruje pravo građana na mjesnu samoupravu.
Gradsko vijeće grada Metkovića usvojilo je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Metkovića.
Tako je sedam dosadašnjih općih odredaba, koje je Vijeće donijelo na sjednici 20. prosinca 2002., doživjelo izmjene. Jedna od izmjena je da će izbore za članove vijeća mjesnih odbora raspisivati Gradsko poglavarstvo, a ne Gradsko vijeće, kao što je to bilo do sada.

Darovi za 30 beba
U skladu s odlukom Grada Metkovića o daru za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja, danas je uručen novac za još 30 djece. Ovim je riješeno svih 209 zahtjeva iz 2006. Novčani iznos od 500 kn i prigodne darove uručio je metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo. Čestitajući sretnim roditeljima Gabrić je rekao kako bez djece nema ni budućnosti Metkovića i Hrvatske.
Odluka o darivanju primjenjuje se već dvije godine u sklopu socijalnog programa grada Metkovića, a od 1. siječnja ove godine dar za novorođene bebe iznosit će tisuću kuna.