vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

30 godina KUD-a Metković

Metković, 8.2.2007. - Kako bi obilježili 30 godina djelovanja u KUD-u Metković od danas do nedjelje organiziraju bogati program proslave. Obljetnica će se proslaviti s dva koncerta, izložbom Neretvanskog likovnog kruga te večeri pučkih pjesnika, pjevačkih skupina i klapa, a održat će se i tradicionalna zabava «Noć folklora».
- Kako KUD Metković u prvom redu njeguje tradicijske vrijednosti užeg kraja, kroz dva koncerta izvest će se točke koje se odnose samo na našu Županiju. Ipak, kroz četiri dana programa naći će se za svakoga po nešto, a oko 260 trenutno aktivnih članova KUD-a pokazat će što radi - rekao je prof. Vidoslav Bagur, umjetnički voditelj proslave.
Među gostima koji će uveličati proslavu su i dva konavovska zdravičara koji će se predstaviti autentičnom, autohtonom i arhaičnom poezijom. Okupit će se i sve neretvanske pučke skupine te će se po prvi put predstaviti repertoarom pjesama iz svakodnevnog života. Nastupit će i klapa «Luka» iz Ploča i tri pučka pjesnika, iz Pridvorja u Konavlima, iz Komiže s otoka Visa te Postinja Donjeg iz Zagore.
Zdravko Obradović, tajnik KUD-a, napomeno je kako su pozivnice koje su odaslane na niz adresa samo informacija o događaju, a svi oni koji namjeravaju doći u GKS Metković uveličati proslavu, trebaju svoj dolazak potvrditi kako bi osigurali mjesto u gledalištu.