vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Ambulanta našega maloga mista

Metković, 23.4.2007. - Domače je domače, kako bi rekli Zagorci. Nekad popularni reklamni slogan sinoć se potvrdio i u Gradskom kulturnom središtu gdje je gostovala glumačka družina „Dangubići“ što djeluje u okviru KUD-a „Župa Bagalović“.
Iako već četiri godine nasmijavaju stanovnike općine Kula Norinska Dangubići su prvi put nastupili izvan prostora svoje općine. Riječ je o predstavi „Ambulanta našega maloga mista“ što ju je napisala Marija Jelčić, jedna od 10 glumaca amatera, entuzijasta i zaljubljenika u kazalište bez kojih ne bi bilo ni Dangubića. Kako se iz naziva da zaključiti radnja se odigrava u čekaonici i ordinaciji malomišćanske ambulante u kojima se izmjenjuju likovi domaćoj publici prepoznatljivih karaktera u prepoznatljivim situacijama. Domaća atmosfera dodatno je potencirana lokalnim govorom i kostimima tj. radnoj, svakodnevnoj odjeći u kojoj pacijenti dolaze u ambulantu. Iako se radi o laganom komadu već viđenog, brojnoj publici to nije smetalo da se do suza nasmije, vjerojatno i stoga što sam izlazak pred domaću publiku glumca stavlja u komičnu situaciju.
- Kad već ne mogu kopati, mogu barem pisati! Želja mi je da kroz predstave iz zaborava vratim lokalni dijalekt i naše stare nošnje koje danas nose tek rijetke starije žene u selu. – rekla nam je Marija Jelčić kojoj je ovo već šesti napisani komad.