vijesti www.metkovic.hr

 Zdravstvo

Skup dubrovačkih liječnika u Metkoviću

Metković, 1.5.2007. - U Zgradi političkih stranaka u Metkoviću održana je Redovna godišnja skupština Hrvatskog liječničkog zbora, Podružnica Dubrovnik. Skupština je po prvi put održana izvan Dubrovnika, a pozvani su i ostali kolege iz županijskih zdravstvenih ustanova kako međusobno družili i upoznavali izvan radnog mjesta.
U cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji je oko 380 liječnika, od čega ih je najviše u Dubrovniku, a samo u OB Dubrovnik ih je 130. Na sastanku je podneseno izvješće o radu u protekloj godini i financijsko izvješće, a raspravljalo se i problemima s kojima se u praksi susreću liječnici, ponajviše nemogućnošću korištenja godišnjih odmora zbog nedostatka zamjena. Od planova za iduće razdoblje predstavljen je program osnivanja Doma umirovljenika umirovljenih liječnika u Zagrebu, kroz koji bi se skrbilo o dostojanstvu i dignitetu liječnika starije životne dobi. Uz članove Hrvatskog liječničkog zbora, kao krovne i najstarije organizacije liječnika, na sastanku su bili i predstavnici Liječničke komore, Podružnica Dubrovnik, Liječničkog sindikata te Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

Prije Skupštine dubrovački liječnici su sa svojim gostima, liječnicima iz ostatka županije, posjetili Ornitološku zbirku u Metkoviću, antički lokalitet Narona u Vidu i provezli se lađama Norinom od Vida do Momića. Nakon Skupštine nastavili druženje na zajedničkoj večeri u restoranu „Domagoj“.