vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Podravci Završnica turnira u Metkoviću

Metković, 1.5.2007. - Četiri protekla dana Metković je opet bio zanimljiv rukometnoj javnosti. Danas su odigrane posljednje utakmice Završnice 1. hrvatske mlađe kadetske rukometne lige za žene, u kojoj igraju djevojčice rođene 1992. i mlađe. Državne prvakinje postale su mlade rukometašice Podravke koje su tako prekinule trogodišnju dominaciju metkovskih klubova.
Na turniru pod pokroviteljstvom Grada Metkovića i u organizaciji Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije nastupilo je 14 klubova. Suorganizatori su bili Ustanova Športski objekti Metković i Gimnazija Metković u čijim dvoranama su se odigravale utakmice. Na danas odigranim utakmicama u borbi za 5. mjesto ekipa Dugog Sela 55 pobijedila je Lokomotivu s 10:8. Treće mjesto pripalo je rukometašicama Kaštela koje su savladale Liburniju rezultatom 15:14 tek nakon izvođenja sedmeraca. Konačno, za prvo mjesto su se borile ekipe Podravke i Orijent Presoflexa. Mlade Koprivničanke su zasluženo pobijedile rezultatom 14:10.
Najbolja igračica turnira je Iva Tabar, a s 45 postignutih pogodaka najbolji strijelac je Ena Konta, obje iz Orijent Presoflexa. Najbolja vratarka je Josipa Sanader iz Kaštela. Uz njih u najbolju sedmorku ušle su i Ivana Koren iz Podravke, Božena Malić iz Sesveta, Mila Toto iz Liburnije, Ivana Dragišić iz Podravke i Ira Ibrahimović iz Lokomotive. Za fair play igru priznanje su dobile Sesvete Agroproteinka.
Konačan poredak:
1. Podravka (Koprivnica),
2. Orijent Presoflex (Rijeka),
3. Kaštela (Kaštel Sučurac),
4. Liburnija (Opatija),
5. Dugo Selo 55 (Dugo Selo),
6. Lokomotiva (Zagreb),
7. Koka (Varaždin),
8. Sesvete Agroproteinka (Sesvete),
9. Rudar (Labin),
10. Trešnjevka (Zagreb),
11. Vranjic (Solin),
12. Jerkovac (Metković),
13. Zelina (Sveti Ivan Zelina),
14. Knin (Knin).