vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Metkovcu prestižna nagrada

Metković, 4.5.2007. - Šestero studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, među kojima je bio i Metkovac Marko Lovrić, osvojilo je drugo mjesto u usmenom dijelu međunarodnog studentskog natjecanja iz trgovačkog i arbitražnog prava koje se nedavno održalo u Beču. Na natjecanju je sudjelovalo 178 timova najpoznatijih svjetskih pravnih fakulteta iz 53 zemlje.
Prije nekoliko dana sreli smo Marka u metkovskoj sportskoj dvorani gdje je sudio utakmice Završnice 1. hrvatske mlađe kadetske rukometne lige za žene i zamolili ga da nam opiše iskustva iz Beča.
- Međunarodno natjecanje bilo je izazov, posebno usmeni dio koji smo imali početkom travnja u Beču, što je u našoj struci „kraljevska disciplina“. Sada me čekaju još četiri ispita koja ću nadam se očistiti do jeseni, a sudjelovanje na natjecanju u tome će mi poprilično pripomoći jer su dva ispita dosta povezana s onim što smo učili i za što smo se spremali šest mjeseci.
Lovrić nakon diplome planira potražiti posao, što mu ne bi trebao biti težak zadatak jer nakon natjecanja ponude stižu sa svih strana. A da rukomet i pravo imaju i te kako veze, Lovrić će i dalje dokazivati u svakom slobodnom trenutku dijeleći pravdu na rukometnim terenima.