vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Maturanti opet u borbi za Guinnessov rekord

Metković, 16.5.2007. - Kao i dvije protekle godine u Metkoviću će se održati Quadrille dance parade, maturantski plesni projekt u kojem se iz godine u godinu udružuju maturanti nekoliko država kako bi oborili Guinnessov rekord u najvećoj plesnoj disciplini na svijetu - sinkroniziranom plesanju četvorke (quadrille).
Projekt u organizaciji TZ grada Metkovića i plesne škole Calypso iz Metkovića će se kao i do sada održati na parkiralištu robnog centra Merkator u petak 18. svibnja točno u 12 sati. Aktualni Guinnessov rekord iznosi 23.628 plesača, a u obaranju su sudjelovali maturanti iz šest europskih država. Iako je lani u Metkoviću plesalo skromnih 64 plesača, grad ipak ponosno nosi epitet Guinnessovog rekordera u zajedništvu sa ostalih 23.564 sudionika za što je Daliboru Dominikoviću iz plesne škole Calypso i predsjedniku Organizacijskog odbora za Dalmaciju u studenom prošle godine uručen Guinnissov certifikat.
Ove godine u projektu sudjeluju maturanti Srednje škole Metković, Gimnazije Metković, SŠ Fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča te po prvi put maturanti iz Opuzena i Makarske. Na paradi bi tako trebalo nastupiti preko 200 maturanata.