vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

280 od 380 gimnazijalaca na natjecanjima

Metković, 24.5.2007. - Bliži se (napokon) kraj nastave i pomalo se sređuju računi. Iz Gimnazije Metković jučer su nas pozvali kako bi nam predstavili učenike koji su na raznim natjecanjima tijekom ove školske godine branili boje svoje škole i grada.
Na natjecanjima županijske i regionalne razine (nakon pobjeda na nižim razinama) sudjelovalo je 133 učenika koji su osvojili 16 prvih, 12 drugih i 9 trećih mjesta.
Do državnih natjecanja probilo se 27 gimnazijalaca. Učenik Mario Menix (mentor Ante Jerković) iz fizike osvaja 2. mjesto u državi, a povjesničari Goran Barbir i Hrvoje Erceg (mentorica Jagoda Krešić) osvajaju 1. i 2. mjesto.
Na nedavno održanom Festivalu matematike u Istri metkovski gimnazijalci (mentorica Ljiljana Jeličić) osvajaju prvo mjesto, o čemu smo nedavno pisali.
Ovdje treba dodati i uspjehe rukometaša (voditelji Stipan Prce i Nikola Čupić) koji su na Prvenstvu školskih športskih klubova zauzeli 2. mjesto u Hrvatskoj, a isti učinak su imali i u Školskoj rukometnoj ligi.
Gimnaziju Metković pohađa 380 učenika, a čak 280 ih je bilo uključeno u razna natjecanja. Od ravnatelja Joze Jurkovića dobili smo i informaciju da je Ministarstvo Gimnaziji za sljedeću školsku godinu odobrilo jedno odjeljenje općega smjera. Tako će ubuduće Gimnazija upisivati jedno odjeljenje matematičkoga smjera, dva jezičnoga i jedno općega smjera.

                Sudionici državnih natjecanja

     Povjesničari su odnijeli prva dva mjesta

       Matematičari i fizičari sa mentorima

Naslovnu fotografiju zbog velikog broja učenika i mentora ovdje objavljujemo i u formatu širine 1200 px.