vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Američki turisti na biciklima u Metkoviću

Metković, 25.5.2007. - Jučer je u Metković na biciklima doputovala skupina Amerikanaca koji su prije desetak dana krenuli iz Šibenika, a odredište im je Dubrovnik.
U razgovoru sa voditeljicom skupine doznali smo da je njih dvadesetak u organizaciji splitske agencije Meridien Ten i američke agencije Experience Plus, koja se bavi organiziranjem biciklističkih i pješačkih ruta, krenulo iz Šibenika preko Brača, Hvara do Korčule. Otud su se prebacili na Pelješac pa trajektom u Ploče. Iz Ploča su cestom kroz Jezero stigli u Vrgorac pa starom Napoleonovom cestom preko Kule Norinske u Metković. Jutros su iz Hotela MB, gdje su spavali, preko Vukova klanca nastavili prema Slanom. Kako bi znali kuda se trebaju kretati ispred skupine na biciklu ide vodič koji svako malo na cesti ucrtava bijele markere. Zanimljivo je da najstariji član ima 75 godina koji je prije nekoliko dana, na svoj rođendan, na biciklu odvozio 75 kilometara.
Sa web stranice agencije Experience Plus doznali smo da je cijena ovoga aranžmana 3.595 dolara, a sljedeća skupina očekuje se u rujnu.