vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Četvrti put županijski prvaci

Metković, 27.5.2007. - Četvrti put županijski prvaci
Mlađi kadeti NK Neretve u kategoriji U-14 (do 14 godina) pobjedom od 6:0 protiv NK Konavljanina jučer su i službeno postali prvaci Županije. Osvajanjem Županijske lige, po četvrti put u pet godina,  koliko ih vodi trener Bariša Majić, borit će se za titulu prvaka Dalmacije, što znači da su uz Hajduk, Šibenik i Zadar četvrti u Dalmaciji u svojoj kategoriji.
Do titule su došli odigravši 26 kola, ostvarivši 24 pobjede, neriješen rezultat protiv Orebića te jedan poraz na domaćem terenu i to od gradskog rivala NK Metkovića, kojemu su se revanširali u gostima. Uz današnjih 6 golova ostvarili su i impresivnu gol razliku 152:7. Pobjednički pehar kapetanu Roku Ćeliću dodjelio je Miho Arbulić, povjerenik ovog natjecanja i predstavnik Županije.

Turnir za prvaka Dalmacije mladi Metkovci igrat će 3., 6. i 10. lipnja, o čemu će se više znati za koji dan.  Za pobjedničku ekipu igrali su Nikola Brečić, Marko Medar, Vladimir Štimac, Mate Obradović, Ivan Šutalo, Valentin Zovko, Karlo Vasilj, Dino Obradović, Zlatko Kozina, Roko Ćelić, Bruno Petković, Ivan Sršen, Darko Jerković, Mario Matić, Petar Soldo, Goran Rodin, Zvonimir Sršen i Toni Volarević. Uz njih su tijekom godine za klub nastupili i Mateo Vrnoga, Jakov Barbir, Tomislav Barišić, Filip Jakić, Valentin Ćorić, Matej Kešina, Goran Obad, Marko Tolić, Roko Bebić i Šimun Vladimir.
  Kako svake godine po završetku lige netko od igrača odlazi igrati u veće sredine tako i ove godine u kolovozu odlazi Bruno Petković (na slici lijevo sa trenerom Majićem) koji će zaigrati za zagrebački Dinamo.

 


Nogometašice

Učenice II. a i II. b razreda metkovske Gimnazije odigrale su u petak na malonogometnom terenu kraj igrališta NK Neretve utakmicu u kojoj su nogometašice II. a pobijedile rezultatom 4:3. Utakmicu je promatrao i trener mlađih kadeta NK Neretve Bariša Majić rekavši kako je to možda početak ženskog nogometnog kluba u gradu.