vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Manje smeća na Dubravici

Metković, 1.6.2007. - Kako bi se građane Metkovića i prigradskih naselja zaštitilo od veće ekološke katastrofe, Poglavarstvo grada Metkovića na današnjoj Sjednici donijelo je odluku o raskidu Ugovora o deponiranju komunalnog otpada na odlagalištu na Dubravici sa korisnicima iz drugih jedinica lokalne samouprave.
   To znači da će ubuduće odlagalište koristiti samo Metković s prigradskim naseljima. Prema zakonu, otkazni rok za dovoz smeća nekim jedinicama je mjesec, a nekima 15 dana od primitka zahtjeva za raskid Ugovora što će ga Komunalno poduzeće „Metković“ danas uputiti na njihove adrese.
   Iako već dvije godine grad Metković pokušava sanirati odlagalište otpada na Dubravici, zbog različitih zakonskih procedura taj posao nije odrađen, a smetlište postaje prenatrpano smećem što se dovozilo iz gotovo čitave doline Neretve.
   Na Sjednici je usvojen i prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području grada Metkovića, prema kojoj se članak 26. mijenja, pa će ubuduće glasovanje trajati neprekidno od 7 do 19 sati, umjesto do 16, kao što je bilo na nedavno održanim izborima. Kako je Gradsko izborno povjerenstvo poduzelo sve Zakonom i Odlukom propisane radnje, za podmirenje materijalnih troškova organiziranja izbora održanih 27. svibnja Grad će izdvojiti 70 tisuća kuna.
   Na sjednici je izabran i najbolji ponuditelj na raspisani Natječaju za nasipanje poljskih putova na lijevoj strani Neretve, a radove u vrijednosti 199 tisuća kuna izvodit će Stjepan Čosić.
   Na zamolbu APN-a iz Zagreba, o imenovanju prinudnog upravitelja zgrade POS-a u Industrijskoj ulici, Poglavarstvo je imenovalo Gradsko gospodarstvo.Poglavarstvo je Petra Čarapinu, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo grada Metkovića, na vlastitu zamolbu, razriješilo dužnosti.
   Sukladno zakonu, Poglavarstvo je donijelo odluku i o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja Gradske knjižnice Metković te o prodaji dosadašnjeg prostora knjižnice od čega će se sredstva namjenski utrošiti za uređenje novih prostorija u zgradi bivšeg Poduha.
   Dječjem centru Metković dana je suglasnost za nabavu maloteretnog dizala, a prihvaćene su i zamolbe Župnog ureda Sv. Nikola iz Otrić-Struga za pomoć u nabavi oltara i klupa kao i Župnog ureda Vidonje za uređenje mrtvačnice.