vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Umro Hrvoje Šakota

Metković, 2.6.2007. - Jutros rano zatekla nas je tužna vijest o iznenadnoj smrti Hrvoja Šakote. U borbi za još jedan otkucaj, njegovo se srce predalo. Umro je u šezdeset petoj godini života.
Hrvoje Šakota u Metkoviću je dugo bio poznat kao zaljubljenik u fotografiju i tehniku. Tijekom tridesetak godina, u vrijeme kada nije bilo interneta i izravnoga videolinka, Hrvoje je bilježio događanja u Metkoviću; ispočetka na filmskoj šesnaestici pa ih autobusom slao tadašnjoj TV Zagreb. U to vrijeme bio je događaj kada bismo na Televiziji imali kakav prilog iz Metkovića. Za vrijeme Domovinskoga rata Hrvoje je spremno uzeo kameru bilježeći povijesno stvaranje Hrvatske.
Radeći u bivšem Turist-birou vrlo brzo je shvatio kako je budućnost u računalima pa su se već 1985., prije nego što se PC računalo pojavilo u svakodnevnoj uporabi, na Amstradu u Turist-birou obavljali razni kompjutorski programi iz kućne radinosti.
Posljednji ispraćaj bit će ispred Gradske mrtvačnice u Metkoviću u ponedjeljak, 4. lipnja u 17,30. Supruzi Ruži, kćerima Terezi i Iti te ostaloj rodbini, iskrena sućut!