vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Karate turnir „Metković Open 2007“

Metković, 11.6.2007. - U subotu se u metkovskoj Gradskoj dvorani zabijelilo gotovo 300 kimona na Međunarodnom karate turniru „Metković Open 2007“. Natjecanje, što ga je Hrvatski karate savez ga je stavio u svoj kalendar, organizirao je Karate klub Metković.
   Mada su se u susjedstvu toga dana održavala još dva velika natjecanja u Metković je stiglo 286 kartaša svih uzrasta, od cicibana do seniora, koji su se natjecali u katama i borbama. Metković su zastupala dva kluba, KK Metković i KK Knez Domagoj. KK Metković bio je sa četiri zlata, jednim srebrom i tri bronce najbolji u katama, dok je u borbama bila žešća konkurencija (17 klubova). KK Metković je sa tri zlata, tri srebra i devet bronci zauzeo četvrto mjesto, a KK Knez Domagoj sa jednim zlatom, pet srebra i jednom broncom deveto mjesto. U borbama su najuspješniji bili iskusni natjecatelji KK Hercegovina iz Čitluka, dok su od neretvanskih klubova najbolji bili Pločani sa osvojenim drugim mjestom.
   Za metkovske klubove zlatne medalje osvojili su Ante Šiljeg, Dino Žderić, Ivana Talajić, Ante Vukušić, Matija Čotić i Ante Bebić – svi KK Metković te Stipe Ujdur iz KK Knez Domagoj.
Kako je trunir trajao cijeli dan bilo nam je nemoguće sve popratiti pa smo snimili nekoliko fotografija borbi djevojčica koje ovdje donosimo.