vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Četiri godine UTIM-a

Metković, 17.6.2007. - Izbornom skupštinom u Gradskom kulturnom središtu jučer je Udruga tjelesnih invalida Metković zaokružila svoj četverogodišnji rad. Prema riječima dosadašnjeg predsjednika Bernarda Čupića, UTIM je u tom razdoblju ostvario zapažene rezultate, a od početnih devet članova Udruga je narasla na 143 člana te 83 volontera.
U međuvremenu Udruga je dobila prostorije, kombi vozilo, organizirala radionicu za izradu suvenira, okušala se i u izdavačkoj djelatnosti izdavši „Priručnik prava osoba s invaliditetom“ te prvi broj glasila „Prijatelj“. Javljanjem na različite natječaje tijekom 2007. Udruga je dobila projekte „Osobni asistent“, „Pomoć mladima – ulaganje u budućnost“, „Žene s invaliditetom u zajednici“, a sljedeći tjedan u Zagrebu će se potpisati projekti „Metković – grad bez barijera“ i „Rekreacijom do zdravlja“. Među provedenim akcijama posebno se ističu „Hvala ti moj dobri anđele“ i „Pomozimo Marijani“, o čemu smo Vas svojedobno izvještavali.
Na Skupštini je odlučeno i da Udruga mijenja ime u Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“, kako bi se omogućilo i osobama s drugim vidom invaliditeta da joj se pridruže. Za novog predsjednika Udruge izabran je dosadašnji tajnik Udruge Antiša Puljević. Govoreći o planovima za sljedeće četiri godine Puljević je naveo niz projekata među kojima je i stalno savjetovalište za osobe s invaliditetom, formiranje ergele za terapijsko jahanje, organiziranje rehabilitacije u sportskim objektima, formiranje sportske ekipe u pikadu i boćanju, insistiranje na ugradnji dizala u osnovne i srednje škole i sl.
Rad skupštine pratili su predstavnici nekoliko dalmatinskih udruga iz Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije te metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić kojemu se Puljević naročito zahvalio na podršci tijekom protekle četiri godine.