vijesti www.metkovic.hr

 Iz Poglavarstva

Sigurnija ulica Kralja Zvonimira

Metković, 21.6.2007. - Na današnjoj Sjednici Gradskog poglavarstva Metković uvažena je zamolba triju škola u ulici Kralja Zvonimira za postavljanjem ležećih policajaca. Oni bi se, zajedno s oznakama upozorenja, mogli postaviti već sljedeći tjedan.
Na istoj sjednici Odlukom Gradskog poglavarstva Metković za ravnateljicu Gradske knjižnice izabrana je Vesna Vidović, diplomirana knjižničarka. Poglavarstvo je na zamolbu stanara zgrade u ulici A. Starčevića 20 razriješilo Marinu Marinović, dosadašnju upraviteljicu zgrade, a za prinudnog upravitelja imenovalo je Gradsko gospodarstvo.
Poglavarstvo je dalo suglasnost na Odluku o upisu djece u Dječji centar Metković za 2007/2008. pedagošku godinu, prema kojoj će biti 17 odjeljenja za najviše 426 djece. Na insistiranje gradonačelnika Gabrića, s dnevnog reda skinut je prijedlog kojim se tražilo da roditelji djece, koja uz potvrdu liječnika izbivaju iz vrtića više od 30 dana, plaćaju pola cijene boravka. Tako na snazi ostaje odluka da se za takve slučajeve taj mjesec ništa ne plaća. Grad Metković će, kao i do sada, sljedeće pedagoške godine sufinancirati program Dječjeg vrtića „Mali Isus“ podružnica Metković.