vijesti www.metkovic.hr

 Park prirode

Komunikacija u zaštiti prirode

Metković, 21.6.2007. - Početkom ovog tjedna u Restoranu „Villa Neretva“ održana je dvodnevna radionica na temu „Komunikacija u zaštiti prirode“ kojoj je svrha bila potpomoći suradnju ključnih dionika u postizanju i uspostavi suradnje u tekućem procesu upravljanja područjem Delte Neretve, uključujući i proglašenje područja parkom prirode.
Radionicu su organizirali Europski centar za zaštitu prirode i Državni zavod za zaštitu prirode RH uz pomoć Projektnog ureda REC-a u Metkoviću. Osim stručnog tima Državnog zavoda na radionici su sudjelovali predstavnici PP Hutovo Blato i UNDP Split te članovi nevladinih udruga Lijepa naša Ploče, Vodomar, Sunce - Split, Lijepa naša Čapljina i Zelena akcija Zagreb. Sudionici su stjecali su znanja o tome kako poboljšati razumijevanje problematike zaštite, izbjegavati potencijalne sukobe, približiti se konsenzusu, postići što učinkovitije upravljanja područjem u budućnosti itd.
Na kraju drugoga dana, izletom na jezero Kuti, sudionici radionice upoznali su se dijelom preostalih močvarnih područja delte Neretve (otkud donosimo nekoliko fotografija). Sljedeća radionica u proširenom sastavu najavljena je za rujan.