vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Zajednički do „dostupnijeg Metkovića“

Metković, 10.7.2007. - Prijavivši se na Natječaj za dodjelu lutrijskih sredstava u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi projektom „Za dostupniji Metković“, Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ (bivši UTIM) iz Metkovića dobila je 135 tisuća kuna.
Kako bi realizacija projekta mogla započeti, u prostorijama Udruge održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali i predstavnici PP Metković, Ureda za gospodarstvo grada Metkovića te komunalni redari. Osnovna svrha projekta jest osobama s invaliditetom, kojih je zahvaljujući aktivnosti „Prijatelja“ i socijalnog osiguranja sve više mobilno, omogućiti lakše kretanje gradskim ulicama i nogostupima.
Prema predstavljenom planu na svim pješačkima prijelazima u gradu spustili bi se rubnici kako bi se osobe u invalidskim kolicima mogle samostalno kretati samim središtem grada. Kako Udruga ne može samostalno izvesti zacrtani plan, na skupu je predloženo da se na razini Grada osnuje koordinacijsko tijelo sa predstavnicima Grada, PP Metković i Udruge. Ono bi napravilo operativni plan rada i realiziralo predloženo idejno rješenje što ga je izradio Arhitektonski biro Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida u suradnji s Projektnim biroom „Glavinić“ iz Metkovića koji je izradio troškovnik radova.