vijesti www.metkovic.hr

 Kriminalitet

Napadnut bejzbolskom palicom u po bijela dana

Metković, 12.7.2007. - Jutros oko 9 sati u ulici Mobine, kraj pomoćnog igrališta NK Neretva, napadnut je Mišo Veraja, nekadašnji vijećnik HSP-a u Županijskoj skupštini, zbog čijega mandata su se svojedobno sukobile političke stranke u Skupštini pa je i srušena županijska vlast.
Prema svemu sudeći u napadu je sudjelovalo barem dvoje nepoznatih počinitelja, a Veraja je tom prigodom zadobio nekoliko udaraca u glavu, pretpostavlja se, bejzbolskom palicom. Od toga je zadobio lakši potres mozga, posjekotine na zatiljku te krvarenje iza lijevog uha pa mu je prva pomoć pružena u metkovskom Domu zdravlja.
Veraja je rekao da je prije napada dobio telefonski poziv, za koji je utvrđeno da je upućen s javne telefonske govornice u ulici Ante Starčevića, u kojem je muška osoba tražila da se nađu kod trafostanice u naselju Mobine kako bi se dogovorili oko prikapčanja struje na poljoprivrednu površinu nedaleko od tog mjesta. Veraja je službenim automobilom otišao na sastanak, jer zahtjev nije bio ni najmanje sumnjiv ili čudan s obzirom na to da je zaposlenik u „HEP – distribucija Metković“ te da mu je to posao.
– Kad sam došao na dogovoreno mjesto uz cestu sam vidio nepoznata muškarca, a udarac sam izlazeći iz automobila dobio s leđa pa napadača nisam vidio. Kako sam od udarca izgubio svijest ne mogu reći što je bilo dalje – rekao je Mišo Veraja nakon ukazane medicinske pomoći.
Veraja odbacuje sumnje da se radi o politički motiviranom napadu jer se politikom aktivno ne bavi posljednjih godinu dana te kategorički ističe kako mu u posljednje vrijeme nitko nije prijetio. Policijska istraga je u tijeku, a Veraja je prebačen u Opću bolnicu Dubrovnik na daljnje liječenje.