vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Preko 2000 gledatelja pratilo skokove

Metković, 18.7.2007. - Jučer poslijepodne u Metkoviću je održano tradicionalno natjecanje u skokovima u Neretvu, ovaj put u potpuno izmijenjenu izdanju.
Sportsko-kulturna udruga „Ispod mosta“ ove godine je uspjela natjecanje podignuti na višu razinu. Umjesto sa male rive skakalo se ispod mosta sa prave skakaonice, a osim skokova organizirano je natjecanje u penjanju po konopu (tko će prije do pršuta što je visio pod mostom) i natjecanje u veslanju kanuom.
Za skokove se prijavilo tridesetak natjecatelja u tri kategorije. Najprije su skakali natjecatelji u kategoriji najbolji skok, s tri zadana stila i jednim slobodnim, zatim u kategoriji najluđi skok te juniori za najbolji skok.

Nakon pripetavanja šest skakača koji su imali jednak broj bodova, najboljim je proglašen Andrej Raič (na slici u sredini), drugi je bio Vinko Vuković – Liska (desno), a treći Šime Manenica. Najluđi skok imao je Manuel Erceg, a među juniorima pobjedu je odnio Mate Mijić – Škiva.U penjanju po konopu do pršuta najspretniji je bio Luka Obradović – Mrsni, dok je kanuom na drugu stranu Neretve i nazad najsporije odveslao dvojac Josip Vladić – Josip Baban, ali im je pripala prva nagrada zbog „umjetničkog“ dojma.

Natjecanja je pratilo preko dvije tisuće gledatelja koji su se rasporedili na mostu i rivi.

Za sve je bio organiziran besplatan roštilj, pivo i sokovi. Glavni sponzori bili su Grad Metković i Dubrovačko-neretvanska županija te Craotia osiguranje, Jambo d.o.o. i Montaling.

Ovogodišnje natjecanje umjesto govorom predsjednik Udruge Ante Majić otvorio je  - skokom u Neretvu

U programu je sudjelovala i Gradska glazba „Klement Visković“

Kao predskakači sudjelovale su i žene - Željana Musulin u skoku

                 Pobjednik Andrej Raič

                 Vinko Vuković – Liska

                      Šime Manenica

      Zapažene skokove imali su Zoran Rosso...

                       Joško Sprčić...

                    i Ivo Mijić - Škiva.

  Izvan konkurencije skočili su Tomislav Zubčić...

   i metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo.