vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Četrdeset osam novih stanova invalidima

Metković, 20.7.2007. - Danas su u metkovskom naselju Unka četrdeset osmorici hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata uručeni ključevi novih stanova.

Na svečanosti pred zgradom nazočne je pozdravio gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo i rekao kako je grad Metković u tom projektu sudjelovao sa više od četiri milijuna kuna te da je sretan što su mnoge obitelji konačno riješile svoje stambeno pitanje.
Ključeve je novim stanovnicima Unke trebala dodijeliti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor no, kako je objasnio njezin izaslanik saborski zastupnik Frano Matošić, tijekom leta došlo je do kvara na Vladinu zrakoplovu pa se ministrica morala vratiti u Zagreb, a ključeve je uručio g. Matošić.
Stanove, što ih je radila metkovska tvrtka „Rectus“, invalidi su dobili pod povoljnim uvjetima tako da se je tržišna cijena stana umanjila za iznos koji odgovara postotku njihove invalidnosti, a stanove će otplaćivati u mjesečnim obrocima tijekom trideset godina.

Naš sugrađanin Matko Tolj prvi je dobio ključeve stana.