vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Udruge rukometnih trenera DNŽ

Metković, 22.7.2007. - U organizaciji Rukometnog saveza Dubrovačko neretvanske županije danas je u hotelu „Narona“ održana Osnivačka i Izborna skupština Udruge rukometnih trenera Dubrovačko-neretvanske županije.
Za predsjednika Udruge izabran je Tomislav Mišo Veraja, za dopredsjednika Pero Veraja, a za tajnicu Maja Šiljeg. Kako je rekao novoizabrani predsjednik Veraja, preduvjet za rad je suradnja i jedinstvo svih članova udruge na terenu, a o svim temama razgovarat će se na susretima što se planiraju jednom mjesečno. S određenim akcijama krenut će se na jesen, a među zadacima nove Udruge je i organiziranje susreta na koje bi došli rukometni treneri sa svojim najperspektivnijim igračima svih dobnih uzrasta. Na susretima, koji bi se održavali šest puta godišnje ili svaka dva mjeseca, s igračima bi se odradila dva tri zajednička treninga nakon čega bi se u kamp Hrvatskog rukometnog saveza uputiti najbolji. Na taj bi način najperspektivniji igrači dobili priliku da zaigraju u različitim rukometnim selekcijama, a ne samo oni s najviše novca.
– Samo s puno rada možemo izaći iz sivila u koje je rukomet u ovoj županiji upao u posljednjih godinu dana. – završio je Veraja.