vijesti www.metkovic.hr

 Požar

Ipak mirnija noć

Metković, 22.7.2007. - Požar što se u popodnevnim satima sa sjevernih padina Šibanice spustio prema Doljanima s druge strane državne granice izgleda da je stavljen pod kontrolu.
Kako ga s BiH strane nitko nije gasio, a vatra je zaprijetila kućama, hrvatski kanaderi su nakon nekoliko desetaka naleta uspjeli smiriti vatru. Vatra, što se iz Doljana vraćala u Hrvatsku, zaustavljena je praktički na samoj granici. Poslijepodne smo u Doljanima vidjeli tužnu sliku. Ljudi, čija kuća je tek koji metar izvan Hrvatske, prepušteni sami sebi, vrtnim crijevima polijevali su okoliš u nadi da će time spriječiti najgore. I dalje ostaje potpuno nejasno kako BiH vatrogasci nisu došli u Doljane pomoći ugroženom stanovništvu. Istovremeno tisuće automobila su se preko graničnog prijelaza Doljani vraćale s mora znatiželjno zastajkujući kako bi pogledali kanader na djelu.

Usred gustiša na sjevernoj strani Šibanice naići ćete na tablu koja vam kaže da prelazite državnu granicu, tj. da je ne smijete prijeći čak ni automobilom!? Kroz granje se naziru svjetla kolone automobila na graničnom prijelazu Doljani.

Lokacija Lovačka kućica ključno je mjesto obrane od požara. Vatrogasne ekipe dežurat će cijelu noć.