vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Osnovan izviđački odred

Metković, 19.9.2007. - U Metkoviću je u subotu održana Osnivačka skupština Odreda izviđača „Žapci“ koji djeluje na području grada Metkovića te općina Kula Norinska i Zažablje.
Odred se sastoji od dvije družine, od kojih jedna pokriva grad Metković i općinu Zažablje, a druga djeluje na prostoru općine Kula Norinska. Do sada je u rad uključeno šezdesetak izviđača svih uzrasta koji svladavaju razne vještine, kao što je orijentacija u prirodi te poduzimaju niz drugih aktivnosti vezanih za život u prirodi. Za starješinu Odreda izabran je Slobodan Vidović – Bek, a za načelnika Zoran Dominiković – Ždrale. Trenutno Žapci pokušavaju pronaći sredstva za nabavku izviđačkih odora te u Metkoviću pronaći adekvatan prostor za djelovanje, jer se za sada nalaze u privatnim prostorijama.
Odred izviđača „Žapci“ za sada je jedini u našoj županiji. Član je Saveza izviđača Hrvatske kao i Svjetske skautske organizacije koja ove godine slavi stogodišnjicu izviđačkog pokreta u svijetu, a računa se da broji preko 25 milijuna članova.