vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Donacijski koncert

Metković, 8.12.2007. - U organizaciji Udruge mladih grada Metkovića „Kolektiv“, sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održan donacijski koncert u svrhu prikupljanju sredstava za obnovu orgulja u župnoj crkvi Sv. Ilije.
Glazbeno-poetsko sijelo, kako su sinoćnji događaj nazvali organizatori, bio je kolaž odabranih glazbenih, poetskih i proznih djela iz pera poznatih autora, a izvodili su ih orguljaš Miloš Lalošević, dramski umjetnik Tomislav Martić i kantautor Darko Matičević te Zbor mladih župe sv. Ilije. Među djelima koja su bila izvođena u poetskom dijelu koncerta bila su djela Heinricha Heine, Bergerettesa, Francesca Landinoa i drugih, dok su u glazbenom dijelu koncerta na programu bila djela O. Respighija, D. Scarlattija, C. Debussyja, A. Adama, J. S. Bacha, a maestro Lalošević na bis je izveo „«Consolations br. 3“ F. Liszta.

Donacijski koncert dio je akcije prikupljanja sredstava za obnovu crkvenih orgulja, kupljenih 1963., koju su zajednički pokrenuli „Kolektiv“ i Župni ured sv. Ilije na inicijativu maestra Miloša Laloševića koji je u srpnju ove godine na tim orguljama koncertirao. Troškovi obnove iznose 100 tisuća kuna pa je „Kolektiv“ otvorio i namjenski žiro račun u HYPO banci broj: 2500009-1501133535.
Za uplate iz inozemstva:
Hypo Alpe Adria Bank d.d. Zagreb
SWIFT: HAABHR22
IBAN: HR44 2500 0091 5011 3353 5
KOLEKTIV-udruga mladih grada Metkovića.