vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Neumorni Sokolović

Metković, 13.12.2007. - Zihjah Sokolović je sinoć uspio metkovsku publiku dva i pol sata držati prikovanom za stolice otkud su svako malo provaljivale salve smijeha.
Cabares Cabarei ili u podnaslovu Životna komedija, komad je što ga je Sokolović sam napisao, režirao i glumi već 14 godina. Glumac zapanjujućom energijom koja izvire iz glasa, pokreta i mimike priča najbanalniju priču o životu, mladosti, zabludama tijekom života, starosti… Iako tekst vrvi vulgarnostima, zbog čega su se roditelji s djecom našli u neugodnoj situaciji, neki čak i napustili predstavu, stječe se dojam da se ne radi o podilaženju najnižim ukusima publike nego skida plašt lažnog morala u koji smo počesto ogrnuti. Tolika količina vulgarnosti istovremeno nasmijava i šokira, podsjeća da smo njome svakodnevno okruženi i potiče na razmišljanje.
Uporni pljesak publike na kraju izvukao je Zijaha još nekoliko puta na pozornicu, ali bisa nije bilo. Nije ga ni moglo biti jer je u dva i pol sata sve rekao, i više od toga. Mi smo tijekom predstave uspjeli napraviti niz fotografija koje smo spojili u mali kolaž.