vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Nastupi Glazbene škole i dječjih zborova

Metković, 19.12.2007. - U nizu predblagdanskih događaja sinoć su na dva mjesta održani Božićna koncerti. Učenici i Osnovne glazbene škole Metković koncertrirali su OŠ Stjepana Radića, a u GKS-u nastupili su dječji zborovi.

Tradicionalni Božićni koncert učenika Osnovne glazbene škole iz Metkovića, što djeluje pri OŠ Stjepana Radića, privukao je, kao i uvijek, velik broj posjetitelja, mahom roditelja i rodbine malih glazbenika od koji su neki prvi imali javni nastup. Izvodeći djela poznatih skladatelja učenici Škole se predstavili svirajući glasovir, klarinet, flautu, rog, trombon, trubu i saksofon. Na programu su bila djela A. Nikolajeva, J. Offenbacha, W. A. Mozarta, A. Vivaldia i drugih. Nakon solističkog dijela u kojem je izvedeno 25 kompozicija nastupio je i Dječji pjevački zbor pod ravnanjem prof. Dragana Gutića.

U kazališnoj dvorani GKS-a Metković nastupili su Mali i Veliki zbor OŠ Don Mihovila Pavlinovića pod vodstvom Ljupke Sršen, Zbor OŠ Fra Ante Gnječa sa Staševice pod vodstvom Zrinke Boras te Zbor OŠ Vladimira Nazora iz Ploča pod vodstvom Helene Decovski. Repertoar je bio raznovrstan, a pjevalo se od tradicionalnih božićnih pjesama pa do skladbi iz pera N. Krpetića, Z. Runjića, W. A. Mozarta, E. Griega i drugih. Na kraju koncerta svi sudionici izveli su pjesmu „Veselje ti navješćujem“.