vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Vol na ražnju

Metković, 30.12.2007. - Jučer je u organizaciji metkovskog hotela „Narona“ održan Dan Neretve. Uz obilje ića i pića te žive glazbe u izvedbi lokalnih bendova ipak je najveća atrakcija dana bio vol (stručnjaci kažu junac) na ražnju koji se pekao ispred Hotela na Trgu kralja Tomislava.
Kako nam je objasnio Milko Bulum, vlasnik hotela, vol je dopremljen iz jednog od prigradskih naselja Metkovića i težio je oko 450 kilograma žive vage, a kako bi bio što ukusniji zadnjih petnaestak dana hranjen je ječmom i drugim žitaricama. Prema Bulumovim riječima, takva ishrana doprinijela je da se volu opusti mišićno tkivo zbog čega je i ukus pečenog mesa bio bolji. Pripreme oko pečenja započele su već ujutro oko 10 sati, a prvim zalogajima najnestrpljiviji su se osladili oko 16 sati. Za one kojima pečen vol nije bio baš po volji, pekle su se kobasice.