vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Ne revitalizacija, nego sanacija luke

Metković, 9.4.2008. - Kao reakciju na napis u jednoj dnevnoj tiskovini da gradska vlast krade HDZ-ove projekte, metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo jučer je sazvao tiskovnu konferenciju na koju je došao sa podosta dokumentacije.
– Projekt revitalizacije Luke Metković, o čemu je metkovski HDZ odavno govori kao o svome projektu, gradska vlast sa mnom na čelu nije mogla ukrasti jer do njega neće doći. Kako se može ukrasti nešto što ne postoji? Nema ni govora o revitalizaciji luke ni otvaranju stotine radnih mjesta. Luka Ploče, temeljem ekonomskih pokazatelja, u metkovskoj Luci zadržava samo transport cementa, a prema dogovoru sa sastanka u Zagrebu ostalu neiskorištenu površinu ustupila bi na korištenje gradu Metkoviću. Dakle, radi se samo o sanaciji postojeće infrastrukture koja će se koristiti. Što smo dogovarali u Zagrebu možete pročitati u ovoj pro memoriji sa sastanka, koju smo dobili iz Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. – rekao je Jambo podijelivši novinarima dokument.
Osim o sanaciji Luke Metković metkovski gradonačelnik novinarima je podijelio dokumentaciju o stanju projekata obrane od poplava desne strane grada i izgradnji kanalizacijskog sustava s obje strane Neretve. Rekao je i kako sanacija odlagališta otpada odlično napreduje te da će se s gradom Opuzenom i općinom Pojezerje na koncu sklopiti sporazum. Uskoro kreću radovi na zgradi Vage, a obilaznicu Metkovića kroz Predolac, kako je rekao Jambo, više nitko ne može zaustaviti.