vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Čišćenje zaraslih staza na Dragoviji

Metković, 10.4.2008. - Sezona lova je završena, no za lovce uvijek se nađe posla. Tako članovi Lovačkoga društva „Muflon“ iz Metkovića već dva mjeseca svake nedjelje organiziraju razne akcije.
Dok je lov još bio dopušten organizirane su hajke na štetočine kao što su kunica i lisica. Razlog tome je povećan broj lisica koje se spuštaju do sela tražeći hranu na otpadu ili u kokošinjcima lokalnog stanovništva. Kako su hajke uglavnom organizirana na području Dragovije, lovci su tijekom tih akcija zamijetili da je većina brdskih staza kojima je Dragovija ispresijecana, a koje je lokalno stanovništvo nekada koristilo za silazak u dolinu, zapuštena te su ih odlučili raščistiti. Već 9. ožujka prokrčen je put od Franića kuća na Novim Selima preko Dubokog doca do Dragovije, dok je u prošlu nedjelju akcija krenula od crkve sv. Ivana na Dragoviji, od koje se čistilo putem za Gradinu do Staja te nova staza za Gradinu do Razdolja. Tijekom te dvije akcije dvadesetak lovaca očistilo je oko sedam kilometara brdskih staza. Sljedeće nedjelje planiraju završiti novu stazu Marušića Gradina – Razdolje do Marevića doca. Naravno, nakon svake takve akcije priredi se okrjepa, najčešće janjetina s ražnja.

Skupština
Ovoga utorka u prostorijama NK Metković održana je redovna Godišnja skupština Drušva. Tijekom sastanka predsjednik Marijan Bebić predočio je rad Društva u proteklih godinu dana, a kao najvažniji cilj u idućem razdoblju istaknuo je rješavanje društvenih prostorija, jer bez njih nema kvalitetna rada. Nazočni su izvješteni o cijeni članarine koja iznosi 600 kuna, a prihvaćen je i prijedlog da se u lov može ići samo organizirano u pratnji lovnika. Uz Antu Vučića i Milenka Batinovića, novoizabrani lovnici su Davor Parmać, Ivan Senta i Ante Ćelić. Dogovoreno je i da se za vrijeme sezone lova u blato ubuduće može ići srijedom, subotom, nedjeljom i državnim praznikom, dok se na brdu u vrijeme sezone lova može loviti subotom, nedjeljom i državnim praznikom. Lovačko društvo „Muflon“ drži koncesiju na lovište koje obuhvaća cijelu desnu stranu grada Metkovića uključujući i neke dijelove općine Kula Norinska.