vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

U Kastav nitko iz naše županije

Metković, 14.4.2008. - U organizaciji Zajednice KUD-ova Dubrovačko-neretvanske županije i Metkovskog amaterskog kazališta, u metkovskome GKS-u održana je Smotra kazališnih amatera DNŽ na kojoj su nastupila samo tri ansambla i to iz Vele Luke, Krvavca i Metkovića.
Lučani su se predstavili predstavom „Da nije jubavi“ autora Petra Slavinića, Dangubići iz Krvavca predstavom „Ambulanta našeg malog mista“ autorice Marije Jelčić, a Metkovci predstavom „Češalj“ autora Fadila Hodžića.
Smotru je pratila dramaturginja i kazališna kritičarka iz Zagreba Dubravka Lampalov te Stručno povjerenstvo u kojem su bili profesori Marinka Jurković, Goranka Ivanković i Ante Brečić. Pream njihovu mišljenju najbolju žensku ulogu ostvarila je Luška Marija Anić, a najbolju mušku ulogu Ivan Marević iz Dangubića. Najboljom predstavom proglašena predstava „Češalj“ u izvođenju Metkovskog amaterskog kazališta zbog, kako je rečeno, najujednačenije glume, kostima i režije.
Županijska smotra je selekcija za Državnu što će se, pod nazivom 48. Festival hrvatskih kazališnih amatera, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održati u Kastvu od 24. do 27. svibnja i na kojoj će nastupiti 118 ansambla. Među njima, ipak, neće biti Metkovci jer su pobjedu odnijeli u konkurenciji triju predstava, a propozicije nalažu da za izravan plasman na županijskim smotrama mora nastupiti barem pet amaterskih kazališnih skupina.

         Ansambl MAK-a u predstavi „Češalj“

                      Dangubići iz Krvavca

 Velolučki pučki teatar u predstavi „Da nije jubavi“