vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nove medalje u borilačkim sportovima

Metković, 24.4.2008. - Iz Rijeke su prije nekoliko dana u Metković stigla dvije medalje u borilačkim sportovima, ovaj put u tajlandskom boksu.
Na Državnom prvenstvu za juniore i seniore sa dva natjecatelja nastupio je i metkovski Thai boxing klub Tigar. Petar Jezidžić u juniorskoj konkurenciji u kategoriji +91 kg postao je državni prvak pobijedivši iskusnijeg i starijeg natjecatelja. Njegov klupski kolega Edo Čavrk nastupio je u kategoriji -81 kg i osvojio broncu, što je za njega velik uspjeh s obzorom da je njegova stvarna kategorija -71 kg. Thai boxing klub Metković vodi trener Antonio Ujdur i do sada u klupskim vitrinama imaju još 2 srebrene i 4 brončane medalje sa državnih natjecanja.
Karate
Karate klub Metković nastupio je u Splitu na Međunarodnom klupskom karate prvenstvu na kojem se natjecalo 50 klubova iz 11 zemalja. Iako oslabljeni zbog bolesti i spriječenosti nekih svojih članova ipak su uspjeli osvojiti dvije medalje.

Ivana Talajić je u borbi u kategoriji mlađih kadetkinja +55 kg osvojila zlato pobijedivši 4 protivnice. Josipa Šiljeg, također u uzrasnoj dobi mlađih kadetkinja, osvojila je broncu pobjedivši 3 protivnice.