vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Donacija iz Zagreba

Metković, 29.4.2008. - U JVP Metković jučer su iz Zagreba stigle vatrogasne autoljestve, donacija JVP Zagreb gradu Metkoviću.
Automobil je opremljen ljestvama s košarom koje se izvlače do dužine od 32 metra, a u Metković ga je dopratilo šest djelatnika JVP Zagreb. Prema riječima zapovjednika JVP Metković Jure Pilja, donacija je ostvarena zahvaljujući kontaktu i dobrim odnosima metkovskog i zagrebačkog gradonačelnika.
– U dogovoru s gradonačelnikom Bandićem i Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba, JVP Zagreb obnavlja vozni park pa ispravna vozila koja su višak dodjeljuje vatrogasnim društvima i profesionalnim vatrogasnim postrojbama. Kako smo mi iz Programa Vlade RH dobili četiri autoljestve, tri tridesetmetarske i jedne četrdesetmetarske, odlučili smo gradu Metkoviću ustupiti stare. Iako je automobil star 27 godina u ispravnom je stanju i napominjem kako je bilo u operativnoj službi do zadnjeg dana. – rekao nam je Dragutin Vuković, zapovjednik vatrogasne postaje Centar koja djeluju u sklopu JVP Grada Zagreba.
Osim autoljestava, JVP Zagreb metkovskim kolegama početkom prošle godine donirala je i navalno vozilo marke Magirus Deutz s kompletnom vatrogasnom opremom.