vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Pokazna vatrogasna vježba

Metković, 6.5.2008. - Kako je svibanj Mjesec zaštite od požara, Javna vatrogasna postrojba Metković izvela je za građanstvo na Trgu dr. Franje Tuđmana u Metkoviću pokaznu vatrogasnu vježbu.
– Tijekom zadnje tri godine nabavili smo pet novih vozila, a uskoro očekujemo još jedno iz Programa Vlade RH. Uz to smo prije tjedan dana od JVP Zagreb dobili i rabljeno vozilo autoljestve. Time smo, uglavnom, zadovoljili potrebe za tehnikom koja nam je nedostajala ili je oštećena tijekom prošlogodišnje sezone požara, koja je za postrojbu bila najteža do sada. – rekao nam je zapovjednik JVP Metković Jure Pilj.

Tako sada JVP Metković broji dvadeset i jednog profesionalnog vatrogasca, a u voznom parku ima jedanaest različitih vozila, što znači da će spremniji dočekati sezonu ljetnih požara. Treba napomenuti i da JVP Metković pokriva oko 300 kilometara četvornih prostora koji je većim dijelom izuzetno težak i slabo prohodan.
U vježbu smo se uključili i mi te isprobali najnovije autoljestve koje košaru dižu na 32 metra visine. Naravno, ponijeli smo i fotoaparat.Panoramsku fotografiju možete uvećati i mišom pomicati lijevo-desno klikom na zelenu traku.