vijesti www.metkovic.hr

 Svijet

Žapci pobjednici Olimpijskoga festivala

Metković, 16.5.2008. - Jučer je na igralištu NK „Metković“ metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić otvorio 2. olimpijski festival dječjih vrtića grada Metkovića na kojemu su se predškolci natjecali u pet sportskih disciplina.
Na natjecanju, sa svojim muškim i ženskim ekipama, nastupili su Žapci, Slavuji, Vjeverice i Galebovi i to u trčanju na 50 m, štafeti 4 x 25 m, bacanju loptice i skoku u dalj, dok su nogometne ekipe bile miješane, mada većinom muške.
U trčanju na 50 m pobijedili su vjevericaMarija Jelaš i žabac Lovre Jerković. U štafetama 4 x 25 m najbrža je bila ekipa Vjeverica, djevojčice u sastavu Marita Jelčić, Dubravka Mustapić, Marija Kompar, Viktorija Ivić, a dječaci u sastavu Marin Ilić, Ante Bunoza, Luka Vuletić i Josip Žderić. Lopticu je nadalje bacila Ana Grmoja (Slavuji) i Dražen Lovrić (Žapci), a s mjesta u dalj najdalje su skočili žapci Mirta Ivić i Petar Jelinić.
Najviše uzbuđenja izazvao je turnir u malome nogometu u kojem se moglo vidjeti pravih nogometnih poteza, a utakmice su se čak završavale i pucanjem penala. Na kraju slavila je ekipa Slavuja ispred Žabaca.
U atletskim disciplinama ukupno najbolja bila je ekipa Žapci, što im je donijelo dovoljno bodova da budu sveukupni pobjednici natjecanja.