vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

MAK-ovci premijerno odigrali „Češalj“

Metković, 16.5.2008. - Nakon što su na Smotri kazališnih amatera Dubrovačko-neretvanske županije nastupili s predstavom „Češalj“ autora Fadila Hadžića, članovi Metkovskog amaterskog kazališta su je u srijedu premijerno, a u četvrtak reprizno izveli za građanstvo.
Nekada vrlo aktivna kazališna družina iz Metkovića posljednjih godina rijetko nastupa. Razloga je više, počevši od nedostatka sredstava i nedovoljne motiviranosti pa nadalje. Stoga svaka njihova nova predstava veseli građane grada koji je 2000. godine proslavio 125. godišnjicu kontinuirane kazališne kulture.
Bilo bi lijepo reći da je predstava oduševila publiku no, dobra vijest je da nije ni razočarala. Očito je da amateri imaju problema sa izborom komada kojeg bi mogli (kvalitetno) izvesti, sjetimo se loše procjene vlastitih snaga u Stilskim vježbama iz 2004. Čini se da je poznati komediograf Fadil Hadžić, čije su komade igrali vrhunski hrvatski glumci u isto tako vrhunskim izvedbama, „Češalj“ pisao za profesionalce, znajući da će mu oni dodati začin. Ipak, za pohvaliti je trud metkovskih amatera, tim više što su sve, od glume, režije, scenografije, svjetla i tona izveli domaćim snagama uz minimalne troškove.