vijesti www.metkovic.hr

 Narona

Godinu dana Arheološkog muzeja Narona

Metković, 19.5.2008. - Otvoren na Međunarodni dan muzeja prije godinu dana, Arheološki muzej Narona jučer je i sam obilježio taj dan. Osim što je posjetiteljima ulaz bio slobodan osmišljen je i dodatan program.
Posjetitelji su mogli kušati vino pripremljeno prema rimskoj recepturi te libum, jednu vrstu kruščića sa sirom i globij koji izgleda kao mali uštipak. U rimsku odjeću odjevene domaćice nosile su na sebi replike rimskoga nakita, a pod vodstvom dviju konzervatorica, koje su svojedobno strpljivo slagale naronitanske mozaike što se mogu vidjeti u Muzeju, posjetitelji su se i sami mogli okušati u izradi mozaika od dvobojnih kamenčića.

U poslijepodnevnim satima u Muzeju je otvorena izložba akademske slikarice Dragane Nuić-Vučković i akademske kiparice Vesne Vuga-Sušac. Ispred Muzeja djeca iz Osnovne škole Stjepana Radića izvela su niz starih dječjih igara i plesova.


Od otvaranja Muzeja do danas kroz njega je prošlo oko petnaest tisuća posjetitelja, a samo jučer ih je od 9 do 22 sata bilo barem pet stotina. Muzej u ljetnom periodu radi od 9 do 20 sati svaki dan osim ponedjeljka.