vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Deratizacija javnih površina

Metković, 29.5.2008. - Jučer su djelatnici splitske tvrtke „Cian“ započeli deratizaciju javnih gradskih površina u Metkoviću. Deratizacija se provodi tako da se na teško dostupna mjesta, za koje se zna da na njima borave miševi i štakori, stavljaju meke s otrovom. Sanitarnoga inžinjera Miroslava Pemića, koji je voditelj tima za deratizaciju, zamolili smo za izjavu.
– Mi smo jučer prošli uz Neretvu, lijevom i desnom obalom, stavljajući posebne meke koje se nešto brže razgrađuju kako bi se što više smanjila opasnost da od njih stradaju domaće životinje ili ljudi. Otrov se u pravilu baca u šikaru ili maje rupe pa do njega mogu doći samo vrlo male životinje. Potom smo tretirali okolinu Športske dvorane te osnovne i srednjih škola. Otišli smo i na deponij otpada na Dubravici te u susjedne Glušce. Dan smo završili postavljanjem meka uz veletržnicu i kanal što se proteže uz Ulicu sv. Franje Asiškog. Danas ćemo tretirati gradsku kanalizaciju tako što ćemo u šahtove postavljati meku na žici. Nakon nekog vremena ti šahtovi se otvore kako bi se vidjelo jesu li štakori pojeli meku i trebali postaviti novu. Druga ekipa bit će zadužena za prostore oko zgrada na obje strane grada. O svome poslu i sredstvima koje koristimo obavijestili smo Dom zdravlja u Metkoviću te veterinarske službe.
Na pitanje od čega se, osim djelatne tvari, sastoje mamci, rečeno nam je da u njima ima svega što štakori vole, čak i čokolina.