vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Pomoć i njega u kući

Metković, 30.5.2008. - Nakon što je postigla niz dogovora, iz Zagreba se u srijedu vratila metkovska delegacija na čelu s gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom. S njim su bili pročelnik za rad, zdravstvo i socijalnu skrb Vatroslav Vugdelija i gradski vijećnik i predsjednik Udruge „Prijatelj“ Antiša Puljević.
U ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi primio ih je ministar Darko Milinović sa svojim suradnicima. Razgovarali su o tome kako metkovskom Domu zdravlja pomoći u nabavci opreme i novim specijalizacijama te o Domu za stare i nemoćne osobe.
U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti razgovaralo se o projektu Pomoć i njega u kući kojim je Udruga „Prijatelj“ ušla u uži izbor. Na području Metkovića živi 125 osoba kojima je takva pomoć potrebna. U tijeku je preuređenje prostorija u Udruzi i izgradnja kuhinje u kojoj će se potrebnima spremati obroci, a za čiju je opremu novac već osigurala Dubrovačko-neretvanska županija. U kuhinji, dostavi i pomoći u kući trebalo bi se otvoriti jedanaest radnih mjesta, za što bi troškove snosilo spomenuto Ministarstvo.
Kako je već zaživio projekt osobnih asistenata, koji su na usluzi osobama s invaliditetom Metkoviću, u planu je zapošljavanje još šest novih.