vijesti www.metkovic.hr

 Iz Poglavarstva

Nove odluke na sjednici Poglavarstva

Metković, 5.8.2008. - Odlukom Gradskog poglavarstva grada Metkovića usvojena su dva prijedloga zaključaka o prijenosu prava nositelja investitorskih prava i to za uređenje gradskog parka i gradskog trga te nositelja investitorskih radova za rekonstrukciju zgrade Vaga.
U sva tri slučaja pravo nositelja s Grada prenijeto je na Gradsko gospodarstvo jer ono kao trgovačko društvo ima mogućnost i pravo povrata PDV-a koji će biti poprilično velik stoga što se radi o značajnim financijskim ulaganjima.
Kako se iskazala potreba za još jednim odjeljenjem jaslica u Dječjem centru Metković tako je Poglavarstvo za izgradnju spavaonice, odnosno prenamjenu jednog dnevnog boravka u Središnjem vrtiću odobrilo devet tisuća kuna te još 13 tisuća za izgradnju svjetlarnika i ulaznih vrata u dječjem vrtiću Radost.
Na zamolbu stanara zgrade SP-39 u ulici Ante Starčevića za novog upravitelja imenovano je Gradsko gospodarstvo. Poglavarstvo je odobrilo niz zamolbi, a prema prethodnom dogovoru MO Vid odobreno je pet tisuća kuna kojima će se financirati rad dvoje studenata koji će tijekom turističke sezone raditi na uređenju mjesta. Udruzi za zaštitu, očuvanje i revitalizaciju baštine sela Borovci odobreno je 20 tisuća kuna za izgradnju mrtvačnice i uređenje groblja.
Povodom održavanja Maratona lađa po pet tisuća kuna odobreno je KUU Škrapa Momići, Ligi mladih lađara Delta Neretve te udrugama lađara Sveti Roko iz Podrujnice, Oba Krvavca, Prud, Komin i Crni put iz Metkovića.