vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Nesnosne gužve

Metković, 14.8.2008. - Prometne gužve koje nastaju na nekoliko stotina metara državne ceste D9 (ulice Ivana Gundulića i Stjepana Radića), od semafora kod RC Mercator do onoga kod GKS-a, često paraliziraju promet i kroz ostala raskrižja.

Kako semafori rade, uglavnom, u trepćućem načinu, prolazak kroz raskrižja postaje težak, pa čak i opasan. Situacija je bolja kada su na raskrižjima prometni policajci no problem je što bi ih na četiristotinjak metara trebala biti četvorica. Ako to nije moguće onda bi trebalo uključiti semafore jer skretanje kod RC Merkatora lijevo prema Opuzenu postaje nemoguća misija. Vozači se, jednostavno, moraju ponekad silom ugurati među automobile da bi skrenuli u željenom smjeru.
Često puta dogodi se i pat pozicija kada blokadom jednoga raskrižja bivaju blokirana i druga pa se automobili ne mogu pomaknuti s mjesta. U Metkoviću je osim tranzitnoga prometa u sezoni velik problem i slaba povezanost dvaju strana grada. Sav promet mora proći preko Lučkoga mosta, a građani s desne strane imaju samo jedno raskrižje za ulazak na lijevu stranu, onaj kod Mercatora.
Gužve od tranzitnoga prometa riješit će obilaznica, no Metkoviću će vrlo skoro biti potreban još jedan most jer broj vozila u gradu raste iz dana u dan.