vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Metković treći u Hrvatskoj

Metković, 30.10.2008. - Povodom dvadesete obljetnice Pokreta Zdravi grad u Hrvatskoj je ove godine osnovana Liga zdravih gradova koja prati rezultate rada, uključenost lokalne zajednice, vrjednuje različite projekte i sl. za oko 35 hrvatskih gradova. U konkurenciji puno većih i bogatijih gradova Metković je osvojio treće mjesto.
Tijekom svečane večere u Muzeju Mimara, koja se održala u sklopu Europske konferencije zdravih gradova, proglašeni su ovogodišnji pobjednici. Prvo mjesto zauzeo je Poreč, drugo dijele Rijeka i Split, a na trećemu se našao Metković – zdravi grad, kako je rečeno, čarobnjak među zdravim gradovima jer s malo novca odrađuje velike stvari. Predstavnicima grada Metkovića, zamjeniku gradonačelnika prof. Mati Mustapiću i koordinatorici dr. Asji Palinić Cvitanović, uručena je plaketa i ploča s natpisom „Metković finalist Lige zdravih gradova 2008.“ koja će se postaviti na zgradu poglavarstva.
Metković – zdravi grad već je osamnaest godina član Hrvatske mreže zdravih gradova i tijekom toga vremena pokrenuo je niz akcija i projekata naročito vezanih uz školsku djecu.