vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Prvaci županije u atletici

Metković, 30.10.2008. - Na Županijskom prvenstvu školskih športskih klubova u atletici za dječake i djevojčice učenici OŠ Don Mihovila Pavlinovića, koji su predstavljali ŠŠK 'Gusar', osmi put za redom obranili su naslov prvaka Županije u obje kategorije.
Zbog nedostatka atletskih terena u našoj županiji, Prvenstvo je održano 22. listopada u Makarskoj, a nastupilo je 12 ženskih i 11 muških ekipa. Mladi atletičari natjecali su se u sedam disciplina i to: skok u dalj, skok u vis, bacanju kugle, štafeti 4 x 100 metara, trčanju na 100 i 300 metara te dječaci na 1000, a djevojčice na 600 metara. Za svaku ekipu nastupilo je po 12 učenika koji su s treninzima započeli početkom školske godine. Kako nam je rekao prof. Nino Šešelj, voditelj ŠŠK Gusar, u početku se testira šira selekcija učenika od kojih se izabere grupa dječaka i djevojčica s kojima se svaki tjedan tri do četiri puta provode prednatjecanja. Unatoč ostvarenom rezultatu, za mlade atletičare nema odmora jer ih u ožujku očekuje Prvenstvo Dalmacije za ŠŠK u atletici.
Članovi pobjedničkog tima su: Jerko Bebek, Ivan Ereš, Mate Gujinović, Goran Marušić, Hrvoje Zubac, Branimir Markota, Mihovil Šetka, Kristijan Jurković, Matej Mateljak, Branimir Vekić, Mate Magzan i Josip Petković te djevojčice: Ivana Vučić, Mia Volarević, Karmen Petković,l Dora Ivić, Ivana Talajić, Ivana Volarević, Ivana Miškić, Zorana Pehar, Antonela Matičević, Ivana Matić, Ivana Šiljeg i Matija Mateljak. Pobjedničku ekipu trenirali su voditelji Divna Dragović i Nino Šešelj.